Studenter med bedrift i Silicia møtte kronprinsparet

sep 6, 20180 kommentarer

– Kronprinsparet smilte, virket engasjerte og stilte spørsmål til det vi fortalte. En ære å få møte kronprinsparet personlig, sier Martin Kolbrek og Nicolay Ingebretsen.


De er nylig uteksaminerte studenter fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og fortalte om gründerbedriftene sine til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit.

Deres Kongelige Høyheter besøkte campus Vestfold onsdag 5. september og fikk et lite innblikk i alt det spennende universitetet har å by på.

Kronprinsparet hadde i forkant ytret ønske om å møte flest mulig studenter ved utdanningsinstitusjonen på Bakkenteigen i Horten.

Første stopp var hos gründerne Martin Kolbrek og Nicolay Ingebretsen, som står bak filmproduksjon- og medieselskapet Notion Story. På standen fikk kronprinsparet også høre om suksessbedriften til gründerne Dan Trygve Olsrød og Rasmus Tyrén, samt utvikler Jean Ødegård, i selskapet Rada Labs, som utvikler og realiserer teknologirelaterte idéer.

–  Vi fortalte om det tette samarbeidet mellom næringslivet, universitetet og innovasjonsmiljøet på Forskningsparken og at dette har vært en avgjørende faktor for hvor vi er i dag, forteller Martin og Nicolay.

Gründersuksesser med studenter

USN har inngått et samarbeid med teknologiinkubatoren Silicia, som holder til i Forskningsparken på campus Vestfold, om å tilby et sted hvor studenter kan møtes for å arbeide med sine idéer, teste idéer og utvikle egne bedrifter.

Dette samarbeidet fikk kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit høre om under besøket.

– Vi fikk mulighet til å fortelle om selskapet vårt og hva vi ønsker å levere av verdier til samfunnet, samt om selskapets utspring fra å være en bedrift drevet av studenter til å bli en kommersiell aktør etter endt studie, fortsetter Martin og Nicolay.

– Kronprinsparet var både hyggelig å konversere med og spurte aktivt om bedriftene. Det var viktig for oss å fremme effekten av å kunne være med i Silicias inkubatorprogram som gjorde at vi kunne ta stegene videre fra studentbedrift og ut i den «virkelige» bedriftsverden, forteller Dan Trygve, Rasmus og Jean fra Rada Labs.

 

Jean Ødegård (til venstre), Rasmus Tyrén, Dan Trygve Olsrød, Martin Kolbrek og Nicolay Ingebretsen fortalte kronprinsparet om veien fra studentbedrift til gründere i ekte bedrifter. (Foto: An-Magritt Larsen)

Les hele artikkelen her
Bilder og tekst er hentet fra artikkeln til USN som er skrevet av An Margritt Larsen
Foto: An Margritt Larsen og  Knut Jul Meland